Blog, Strana 9

Ľubovník bodkovaný: Prehľad účinkov na telo a myseľ

Ľubovník bodkovaný (Hypericum perforatum) je v bylinkárstve obľúbený už po stáročia. V súčasnosti je...

Veľký sprievodca: ako si vybrať najlepšiu kĺbovú výživu?

Kĺbová výživa je často vnímaná ako doplnok stravy vhodný najmä pre starších ľudí. Nič však nemôže by...

Ashwagandha: Objavte účinky kráľovny ajurvédskych bylín

Ashwagandha (Withania somnifera) sa v tradičnej indickej medicíne používa už tisícky rokov a postupn...

13 tipov, ako si zlepšiť náladu a zahnať stres

Každý sa niekedy cíti skleslo. Našťastie existujú jednoduché spôsoby, ako si zlepšiť náladu. Nedovoľ...

Horčík v potravinách: Ako doplniť horčík z prírodných zdrojov?

Horčík je dôležitý pre nespočetné množstvo procesov, ktoré prebiehajú v ľudskom tele. Ovplyvňuje zdr...

Selén v potravinách: objavte jeho najlepšie zdroje!

Selén zohráva v ľudskom tele veľmi dôležitú úlohu –⁠ bojuje proti voľným radikálom a podieľa sa...

Vápnik v potravinách: Viete, ako prirodzene doplniť vápnik?

Ak sa niekoho opýtate, ktoré potraviny obsahujú vápnik, pravdepodobne spomenie mlieko a mliečne výro...

Pestrec mariánsky: Objavte jeho účinky (nielen) na pečeň!

Pestrec mariánsky je bylina, ktorá na prvý pohľad vyzerá ako obyčajný bodliak. Nenechajte sa však ok...

Ako sa prejavuje nedostatok horčíka v tele?

Nedostatok horčíka v tele trápi podľa výskumov až tretinu slovenskej populácie. Môže sa prejavovať ú...

Všetko o vitamíne K2: Zdroje, účinky, dávkovanie a kontraindikácie

Pokiaľ ste o vitamíne K2 ešte nepočuli a neviete, ako môže byť ľudskému organizmu prospešný, rozhodn...